![]() |
Διδάκτωρ Μηχανικός |
Email:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
Ο Δρ. Αλέξανδρος Καραγιάννης έχει σπουδάσει Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Η/Υ στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ) από όπου αποφοίτησε το 2003. Το 2011 έλαβε το πτυχίο από το ευρωπαϊκό διαπανεπιστημιακό μεταπτυχιακό πρόγραμμα στη Βιοϊατρική Τεχνολογία που συνδιοργανώνεται από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών και τη σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ του ΕΜΠ. Το 2012 έλαβε το διδακτορικό δίπλωμα από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και τη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ. Εργάζεται ως διπλωματούχος ηλεκτρολόγος μηχανικός από το 2003 σε ερευνητικά έργα του Εργαστηρίου Κινητών Ραδιοεπικοινωνιών της σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ.
Συγκεκριμένα, έχει συμμετάσχει σε ερευνητικά έργα που σχετίζονται με μετρήσεις ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας (Πρόγραμμα Συστηματικών Μετρήσεων Ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας ΕΡΜΗΣ, και Μετρήσεις Ηλεκτρομαγνητικής Ακτινοβολίας Σταθμών Βάσης για την εταιρία ΟΤΕ) με χρήση εξοπλισμού μετρήσεων. Επιπλέον, έχει συμμετάσχει ως τηλεπικοινωνιακός μηχανικός σε έργο μέτρησης Ποιότητας Δικτύου UMTS-HSDPA-GSM της εταιρίας COSMOTE. Από τον Οκτώβριο 2012 έως Δεκέμβριο 2014 έχει συμμετάσχει στο Ευρωπαϊκό Συνεργατικό Πρόγραμμα Έρευνας και Εφαρμογής Τεχνολογίας E-SPONDERγια την ανάπτυξη ειδικών φορετών διατάξεων αισθητήρων παρακολούθησης ζωτικών σημάτων σε διασώστες και παροχή τηλεπικοινωνιακής κάλυψης με ετερογενή δίκτυα και τεχνολογίες.
Από το Σεπτέμβριο 2004 έως Δεκέμβριο 2011 έχει συμμετάσχει στη διδασκαλία μαθημάτων προπτυχιακού του εργαστηρίου Κινητών Ραδιοεπικοινωνιών (Κινητές Τηλεπικοινωνίες και Εισαγωγή στις Τηλεπικοινωνίες). Επιπλέον, από το Σεπτέμβριο 2004 έως το Δεκέμβριο 2011 ήταν Υπεύθυνος Συστήματος Ποιότητας του Εργαστηρίου Κινητών Ραδιοεπικοινωνιών ΕΜΠ (ISO 9001 και ISO 17025) με κύριο αντικείμενο τις μετρήσεις μη ιοντίζουσας ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας και υπεύθυνος για τις επιθεωρήσεις από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης (ΕΣΥΔ) για ISO 17025 και TUV Hellas (ΙSΟ 9001).
Από τον Ιανουάριο 2014 μέχρι και Οκτώβριο 2015 συμμετείχε ως μεταδιδάκτορας ερευνητής στο Ερευνητικό Έργο ΑΡΙΣΤΕΙΑ «Εμφυτεύσιμες και Καταπόσιμες Ιατρικές Διατάξεις (ΕΚΙΔ) : Μεθοδολογία Σχεδίασης και Αξιολόγησης Προσανατολισμένη στη Βελτιστοποίηση των Επιδόσεων» με επιστημονικά υπεύθυνη την καθηγήτρια Κ. Νικήτα.
Παράλληλα, αναπτύσσει το καινοτόμες ιδέες όπως το CARDIOSENSEIT για εμφυτεύσιμες ασύρματες διατάξεις μετάδοσης μετρήσεων φυσιολογικών σημάτων με δυνατότητα αναγνώρισης κρίσιμων συνθηκών καθώς και το Wi-H2Oγια την παρακολούθηση συστήματος διανομής νερού με μέτρηση κατανάλωσης, εντοπισμό διαρροών και ενημέρωση τελικών καταναλωτών μέσω ευφυών τερματικών.
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
ΣΥΝΕΔΡΙΑ
ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ
ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΒΙΒΛΙΩΝ