![]() |
∆ρ. Ηλεκτρολόγος Μηχανικός & Μηχανικός Υπολογιστών Ε.Μ.Π. |
Email:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
Ο Μάριος Ι. Πουλάκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1983. Είναι απόφοιτος της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Η/Υ (ΣΗΜΜΥ) του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) με ειδίκευση στην κατεύθυνση Επικοινωνιών. Το 2008 απέκτησε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στη «Διοίκηση & Οικονομική των Τηλεπικοινωνιακών Δικτύων» από το Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ). Επιπρόσθετα, το Μάιο του 2014 απέκτησε το Διδακτορικό Δίπλωμα Ηλεκτρολόγου Μηχανικού & Μηχανικού Η/Υ από το ΕΜΠ. Από το 2007 είναι επιστημονικός συνεργάτης στο Εργαστήριο Κινητών Ραδιοεπικοινωνιών του ΕΜΠ και έκτοτε έχει συμμετάσχει σε διάφορα ερευνητικά ακαδημαϊκά προγράμματα καθώς και σε διάφορα αναπτυξιακά έργα ως μηχανικός έργου και μεταδιδακτορικός ερευνητής. Επιπλέον, έχει εκτελέσει διδακτικό έργο στη ΣΗΜΜΥ του ΕΜΠ καθώς και στη Σχολή Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του ΕΚΠΑ. Παράλληλα, από τον Αύγουστο του 2009 μέχρι τον Ιανουάριο του 2011, εργάστηκε ως μηχανικός RF στο γραφείο μη ιοντιζουσών ακτινοβολιών της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας (ΕΕΑΕ). Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στις περιοχές των ασύρματων και δορυφορικών δικτύων, καθώς και των γνωστικών δικτύων, με έμφαση στη βελτιστοποίηση του χρονοπρογραμματισμού και της διαχείρισης πόρων για διασφάλιση της ποιότητας υπηρεσιών. Έχει δημοσιεύσει 8 εργασίες σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, 13 εργασίες σε διεθνή συνέδρια και 3 κεφάλαια σε διεθνή βιβλία. Έχει πολύ καλές γνώσεις σε γλώσσες προγραμματισμού όπως C, Java, JSP, Javascript, SQL, HTML, PHP, MatLab, Mathematica και LaTEX. Γνωρίζει πολύ καλά Αγγλικά και είναι μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ) από το 2007 και της IEEE από το 2011.
![]() |
Δρ. Ηλεκτρολόγος Μηχανικός & Μηχανικός Η/Υ, ΕΜΠ |
Email:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
Η Σταυρούλα Βασσάκη γεννήθηκε στην Αθήνα στις 7 Ιανουαρίου του 1984. Τον Οκτώβριο του 2006 απέκτησε το δίπλωμα του Ηλεκτρολόγου Μηχανικού & Μηχανικού Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και τον Οκτώβριο του 2008 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές με θέμα «Οικονομική και Διοίκηση Τηλεπικοινωνιακών Δικτύων» στο τμήμα Πληροφορικής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Επιπρόσθετα, τον Σεπτέμβριο του 2013 απέκτησε το Διδακτορικό Δίπλωμα Ηλεκτρολόγου Μηχανικού & Μηχανικού Η/Υ από το ΕΜΠ. Από το 2006 είναι επιστημονικός συνεργάτης στο Εργαστήριο Κινητών Ραδιοεπικοινωνιών του ΕΜΠ και έκτοτε έχει συμμετάσχει σε διάφορα ερευνητικά ακαδημαϊκά προγράμματα ως μηχανικός έργου και μεταδιδακτορική ερευνήτρια. Παράλληλα, από τον Αύγουστο του 2009 μέχρι τον Ιανουάριο του 2011, εργάστηκε ως μηχανικός RF στο γραφείο μη ιοντιζουσών ακτινοβολιών της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας (ΕΕΑΕ). Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα είναι στις περιοχές των ασύρματων και δορυφορικών δικτύων και περιλαμβάνουν τεχνικές διαχείρισης πόρων, θεωρία βελτιστοποίησης καθώς και θεωρία παιγνίων. Έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 20 επιστημονικές εργασίες σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, σε διεθνή συνέδρια και κεφάλαια σε διεθνή βιβλία.
![]() |
Διδάκτωρ Μηχανικός |
Email:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
Ο Δρ. Αλέξανδρος Καραγιάννης έχει σπουδάσει Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Η/Υ στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ) από όπου αποφοίτησε το 2003. Το 2011 έλαβε το πτυχίο από το ευρωπαϊκό διαπανεπιστημιακό μεταπτυχιακό πρόγραμμα στη Βιοϊατρική Τεχνολογία που συνδιοργανώνεται από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών και τη σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ του ΕΜΠ. Το 2012 έλαβε το διδακτορικό δίπλωμα από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και τη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ. Εργάζεται ως διπλωματούχος ηλεκτρολόγος μηχανικός από το 2003 σε ερευνητικά έργα του Εργαστηρίου Κινητών Ραδιοεπικοινωνιών της σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ.
Συγκεκριμένα, έχει συμμετάσχει σε ερευνητικά έργα που σχετίζονται με μετρήσεις ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας (Πρόγραμμα Συστηματικών Μετρήσεων Ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας ΕΡΜΗΣ, και Μετρήσεις Ηλεκτρομαγνητικής Ακτινοβολίας Σταθμών Βάσης για την εταιρία ΟΤΕ) με χρήση εξοπλισμού μετρήσεων. Επιπλέον, έχει συμμετάσχει ως τηλεπικοινωνιακός μηχανικός σε έργο μέτρησης Ποιότητας Δικτύου UMTS-HSDPA-GSM της εταιρίας COSMOTE. Από τον Οκτώβριο 2012 έως Δεκέμβριο 2014 έχει συμμετάσχει στο Ευρωπαϊκό Συνεργατικό Πρόγραμμα Έρευνας και Εφαρμογής Τεχνολογίας E-SPONDERγια την ανάπτυξη ειδικών φορετών διατάξεων αισθητήρων παρακολούθησης ζωτικών σημάτων σε διασώστες και παροχή τηλεπικοινωνιακής κάλυψης με ετερογενή δίκτυα και τεχνολογίες.
Από το Σεπτέμβριο 2004 έως Δεκέμβριο 2011 έχει συμμετάσχει στη διδασκαλία μαθημάτων προπτυχιακού του εργαστηρίου Κινητών Ραδιοεπικοινωνιών (Κινητές Τηλεπικοινωνίες και Εισαγωγή στις Τηλεπικοινωνίες). Επιπλέον, από το Σεπτέμβριο 2004 έως το Δεκέμβριο 2011 ήταν Υπεύθυνος Συστήματος Ποιότητας του Εργαστηρίου Κινητών Ραδιοεπικοινωνιών ΕΜΠ (ISO 9001 και ISO 17025) με κύριο αντικείμενο τις μετρήσεις μη ιοντίζουσας ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας και υπεύθυνος για τις επιθεωρήσεις από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης (ΕΣΥΔ) για ISO 17025 και TUV Hellas (ΙSΟ 9001).
Από τον Ιανουάριο 2014 μέχρι και Οκτώβριο 2015 συμμετείχε ως μεταδιδάκτορας ερευνητής στο Ερευνητικό Έργο ΑΡΙΣΤΕΙΑ «Εμφυτεύσιμες και Καταπόσιμες Ιατρικές Διατάξεις (ΕΚΙΔ) : Μεθοδολογία Σχεδίασης και Αξιολόγησης Προσανατολισμένη στη Βελτιστοποίηση των Επιδόσεων» με επιστημονικά υπεύθυνη την καθηγήτρια Κ. Νικήτα.
Παράλληλα, αναπτύσσει το καινοτόμες ιδέες όπως το CARDIOSENSEIT για εμφυτεύσιμες ασύρματες διατάξεις μετάδοσης μετρήσεων φυσιολογικών σημάτων με δυνατότητα αναγνώρισης κρίσιμων συνθηκών καθώς και το Wi-H2Oγια την παρακολούθηση συστήματος διανομής νερού με μέτρηση κατανάλωσης, εντοπισμό διαρροών και ενημέρωση τελικών καταναλωτών μέσω ευφυών τερματικών.
![]() |
Υποψήφιος Διδάκτορας |
Email:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
Ο Γεώργιος Πιτσιλαδής γεννήθηκε στη Αθήνα στις 4 Δεκεμβρίου του 1982. Το Οκτώβριο του 2006 απέκτησε το δίπλωμα του Ηλεκτρολόγου Μηχανικού & Μηχανικού Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.Τον Νοέμβριο του 2007 ανακηρύχθηκε Υποψήφιος Διδάκτωρ στο αντικείμενο «φυσικό επίπεδο σύγχρονων ασύρματων πολυβηματικών δικτύων» της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου υπό την επίβλεψη του καθηγητή Ε.Μ.Π. κ. Φ. Κωνσταντίνου. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα είναι θέματα συνδεσιμότητας στις περιοχές των πολυβηματικών ασύρματων δικτύων καθώς και θέματα διάδοσης και δρομολόγησης σε τηλεπικοινωνιακά συστήματα. Είναι επίσης μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος από τον Σεπτέμβριο του 2007.
![]() |
Διδάκτωρ Μηχανικός |
Email:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
Konstantinos Maliatsos received his Diploma in Electrical and Computer Engineering from the National Technical University of Athens, Greece (NTUA) in 2003. In September 2002 he joined the Mobile Radio-Communications Laboratory of NTUA working as a research assistant in various industry and research oriented projects. Since 2005 he is a PhD student working on Software Defined Radio – Cognitive Radio and Adaptive Wireless Transceivers. His research interests include Software Radio, Cognitive Radio and Dynamic Spectrum Access, Multicarrier Modulations, Filter Bank theory, Synchronization for broadband wireless, Channel Modeling and Detection theory. He has worked in European Projects (ACE, SatNex) and he is actively participating in the COST 2100 action “Pervasive Mobile & Ambient Wireless Communications”.
![]() |
Διδάκτορας |
Email:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
Ο Αθανάσιος Μαρούσης έλαβε το δίπλωμα του ηλεκτρολόγου μηχανικού από την Πολυτεχνική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, το μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στις ασύρματες επικοινωνίες από το Πανεπιστήμιο του Manchester (UMIST), UK, καθώς επίσης το μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης και το διδακτορικό δίπλωμα του μηχανικού από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Κατά τα χρόνια των σπουδών του έλαβε βραβεία ακαδημαϊκής επίδοσης από το ΔΠΘ, το ΙΚΥ, το ΤΕΕ και το ΕΜΠ. Ως μέλος του Εργαστηρίου Κινητών Ραδιοεπικοινωνιών του ΕΜΠ έχει συμμετάσχει σε μεγάλο αριθμό ερευνητικών δράσεων, ευρωπαϊκών και εθνικών, στο ευρύτερο γνωστικό πεδίο των ασύρματων επικοινωνιών πραγματοποιώντας μελέτες ανάπτυξης νέων τηλεπικοινωνιακών συστημάτων, αξιολόγησης επίδοσης φυσικού υποστρώματος σε δίκτυα τρίτης γενιάς, κατασκευής συστημάτων καταγραφής του ηλεκτρομαγνητικού υποβάθρου, καθώς και χαρακτηρισμού ραδιοδιαύλων ευρείας ζώνης. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στη μελέτη και την ανάπτυξη αλγορίθμων χωρο-χρονο-συχνοτικής επεξεργασίας σήματος για ΜΙΜΟ συστήματα, στην προσαρμοζόμενη εκτίμηση του ραδιοδιαύλου, στον πειραματικό προσδιορισμό των χαρακτηριστικών του ραδιοδιαύλου, όπως επίσης και στη σχεδίαση και κατασκευή συνολικών διατάξεων εκπομπής και λήψης με βελτιωμένα χαρακτηριστικά λειτουργίας. Είναι μέλος του ΤΕΕ από το 1997 και του IEEE από το 1999.
![]() |
Εξωτερικός Συνεργάτης |
Email:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
Η Δρ. Ιλεάνα Ποπέσκου έλαβε το Δίπλωμα του Ηλεκτρολόγου Μηχανικού με ειδίκευση στις Τηλεπικοινωνίες, καθώς και το Διδακτορικό Δίπλωμα στο ίδιο αντικείμενο, από το “Politehnica” Πανεπιστήμιο της Τιμισσοάρα, Ρουμανία το 1993 και το 2003 αντίστοιχα. Από το 1993 μέχρι το 1999 συμμετείχε ως βοηθός στην διδασκαλία μαθημάτων στο Πανεπιστήμιο της Οράντεα, Ρουμανία. Από το 1999 συμμετείχε ως ερευνητικός συνεργάτης στο Εργαστήριο Κινητών Ραδοεπικοινωνιών του ΕΜΠ, Ελλάδα. Οι περιοχές εξειδίκευσης και ερευνητικού ενδιαφέροντος περιλαμβάνουν μετρήσεις μη ιονίζουσας Η/Μ ακτινοβολίας, μοντελοποίηση και ηλεκτρομαγνητική συμβατότητα καθώς επίσης εφαρμογές νευρωνικών δικτύων σε τηλεπικοινωνιακά συστήματα και μελέτες χαρακτηρισμού ραδιοδιαύλων.