![]() |
Διδάκτορας |
Email:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
Ο Αντώνης Γκότσης έλαβε το δίπλωμα του Ηλεκτρολόγου Μηχανικού και Μηχανικού Υπολογιστών από τη Σχολή ΗΜΜΥ του ΕΜΠ τον Ιούλιο του 2002 και το Διδακτορικό Δίπλωμα στην Επιστήμη του Ηλεκτρολόγου Μηχανικού από το ίδιο ίδρυμα τον Ιούλιο του 2010. Η διδακτορική του διατριβή σχετιζόταν με τεχνικές βελτιστοποίησης εφαρμοζόμενες σε προβλήματα διαχείρισης πόρων σύγχρονων και μελλοντικών δικτύων ραδιοπρόσβασης πέραν της 3ης και 4ης γενιάς. Από τον Σεπτέμβριο του 2002 συνεργάζεται με το Εργαστήριο Κινητών Ραδιοεπικοινωνιών του ΕΜΠ ως Μηχανικός Τηλεπικοινωνιών, συμμετέχοντας σε πλήθος ερευνητικών προγραμμάτων αλλά και έργων σε συνεργασία με τη βιομηχανία. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν θέματα διαχείρισης ραδιοπόρων σε σύγχρονα συστήματα κινητών επικοινωνιών LTE, συνεργατικές πολύ-κυψελωτές τεχνικές μετάδοσης για μελλοντικά συστήματα LTE/ΙΜΤ-advanced καθώς και ζητήματα εφαρμογής τεχνικών βελτιστοποίησης σε προβλήματα ασυρμάτων επικοινωνιών. Κατά την περίοδο 2006-2010 εργάστηκε ως κύριος ερευνητής στο εθνικό πρόγραμμα ΠΕΝΕΔ-2003 και συμμετείχε ενεργά στην ευρωπαϊκή ερευνητική δράση COST 2100. Έχει 3 δημοσιεύσεις σε διεθνή αναγνωρισμένα περιοδικά με κριτές και πάνω από 10 δημοσιεύσεις σε συνέδρια.
![]() |
Διδάκτωρ Μηχανικός |
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
Ο διδάκτορας Δημήτρης Ε. Χαρίλας γεννήθηκε το 1984 και αποφοίτησε το 2001 από το Πειραματικό Λύκειο Αγ. Αναργύρων. Έλαβε το πτυχίο του Ηλεκτρολόγου Μηχανικού και Μηχανικού Υπολογιστών από το E.Μ.Π. το 2006, καθώς και τον μεταπτυχιακό τίτλο ειδίκευσης MBA στα Τεχνο-οικονομικά Συστήματα το 2008 από την ίδια σχολή. Aπό το Νοέμβριο του 2007 έως το Μάιο του 2012 πραγματοποίησε τη διδακτορική διατριβή του σε συνεργασία με το Εργαστήριο Κινητών Ραδιοεπικοινωνιών του ΕΠΙΣΕΥ. Στο διάστημα αυτό έχει πραγματοποιήσει 13 δημοσιεύσεις σε διεθνή συνέδρια και 9 δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά, ενώ είναι συν-συγγραφέας σε 7 κεφάλαια βιβλίων. Η διδακτορική διατριβή του ανήκει στη γνωστική περιοχή των τηλεπικοινωνιακών συστημάτων και έχει τίτλο "Τεχνικές Βέλτιστης Διαχείρισης Πόρων σε Ασύρματα Δίκτυα Επόμενης Γενιάς για Διασφάλιση Ποιότητας Υπηρεσίας". Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν το σχεδιασμό συστημάτων ασύρματων επικοινωνιών, την κατανομή πόρων σε ασύρματα δίκτυα και θέματα ποιότητας υπηρεσίας σε κινητές υπηρεσίες.
Διδάκτορας |
Email:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
Vasileios K. Sakarellos was born in France on November 27, 1980. He received the five year engineering degree in Electrical & Computer Engineering from the Aristotle University of Thessaloniki, Greece in 2004 and the PhD degree in Wireless Cooperative Telecommunications from the National Technical University of Athens, Greece in 2010. His scientific interests are in the field of channel modelling, wireless link design, cooperative diversity techniques in fading channels and wireless communication network analysis. He has been awarded with the K. Karatheodoris Fund and the Fundamental Research 2009 Fund from the National Technical University of Athens, Greece. He has published 14 scientific articles in international refereed journals and proceedings of international conferences. He is a student member of the IEEE and a member of the Technical Chamber of Greece.
Διδάκτορας |
Email:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
Ο Δημήτρης Ι. Κομνάκος είναι διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός ΕΜΠ από το καλοκαίρι του 2005. Από τον Σεπτέμβριο του 2005 είναι μέλος του Εργαστηρίου Κινητών Ραδιοεπικοινωνιών του Ε.Μ.Π., έχοντας συμμετάσχει σε πλήθος έργων που σχετίζονται με μελέτες και μετρήσεις μη ιοντίζουσας Η/Μ ακτινοβολίας, μετρήσεις ποιότητας σε τηλεπικοινωνιακά συστήματα και μελέτες για την εναρμόνιση σταθμών βάσης με την ισχύουσα νομοθεσία. Στο αντικείμενο της μέτρησης και της προστασίας του κοινού από τις εκπομπές ακτινοβολίας έχει δημοσιεύσεις σε διεθνή συνέδρια και περιοδικά. Από το Δεκέμβριο του 2006 είναι Υ.Δ. στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Ε.Μ.Π. και ασχολείται με τη διδακτορική του διατριβή που αφορά σε θέματα Μηχανισμών Διαχείρισης Πόρων για Σύγχρονα Δίκτυα Κινητών Επικοινωνιών πέραν της 3ης γενιάς. Για την εκπόνηση της διδακτορικής διατριβής έλαβε υποτροφία από το Ινστιτούτο Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος. Συμμετείχε επίσης ως ερευνητής σε δύο ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα (FP6 UNITE Project και FP7 HURRICANE Project). Ακόμα συμμετείχε ως επιστημονικός συνεργάτης σε έργο που χρηματοδοτείται από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας στα πλαίσια του προγράμματος ΠΕΝΕΔ '03. Στο ερευνητικό αντικείμενο της διατριβής έχει τέσσερις δημοσιεύσεις σε διεθνούς κύρους περιοδικά, τέσσερις δημοσιεύσεις σε διεθνή συνέδρια με κριτές και μία παρουσίαση στη 8η συνάντηση της ερευνητικής δράσης COST2100, στην οποία συμμετέχει ενεργά. Είναι μέλος του ΤΕΕ και της IEEE από το 2006.
![]() |
PhD |
Email:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
Dimitrios Skraparlis received the PhD degree from the Department of Electrical and Computer Engineering, National Technical University of Athens, Greece in 2009, the MSc in Communications and Signal Processing from University of Bristol, U.K in 2003 and the 5-year Electrical & Computer Engineering Degree from Aristotle University of Thessaloniki, Greece in 2002.
From June 2003 to October 2004 he was with Toshiba TREL, U.K. working on Multiple-Input Multiple-Output communications technology. He has also completed internships with Infineon Technologies, Munich, Germany and IBM Research, Zurich, Switzerland. He is currently with Nokia Siemens Networks, Athens, Greece working on Packet Core solutions for 4G wireless systems.
D. Skraparlis has filed 6 patent applications worldwide related to wireless communications technology. For his work he has been awarded with a sponsorship from Toshiba TREL, U.K., the K. Karatheodoris Fund and the Fundamental Research ’09 Fund from the National Technical University of Athens, Greece.
His current research interests include signal processing, transceiver design, algorithmic techniques and cross-layer design for MIMO wireless communications and multi-user diversity techniques, millimeter-wave systems such as 4G wireless backhaul, applied statistics as well as applied cryptography.
![]() |
Διδάκτωρ Μηχανικός |
Email:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
O Χαράλαμπος Ν. Πήτας έλαβε το Δίπλωμα Ηλεκτρολόγου Μηχανικού και Μηχανικού Υπολογιστών, το Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (MBA) στα Τεχνο-Οικονομικά Συστήματα με κατεύθυνση την Διοίκηση Τεχνολογίας, το Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (MSc) στη Γεωπληροφορική με κατεύθυνσητο Περιβάλλον και τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, και το Διδακτορικό Δίπλωμα Ηλεκτρολόγου Μηχαχνικού & Μηχανικού Υπολογιστών τα έτη 2003, 2006, 2008 και 2012 αντίστοιχα, από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ). Είναι έμπειρος ερευνητής στο Εργαστήριο Κινητών Ραδιοεπικοινωνιών ΕΜΠ. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στην περιοχή του χαρακτηρισμού, της αξιολόγησης επίδοσης και της πρόβλεψης της ποιότητας εμπειρίας (QoE) και υπηρεσιών (QoS) τηλεφωνίας, βίντεο/πολυμέσων και διαδικτύου σε σύγχρονα συστήματα κινητών τηλεπικοινωνιών και επικοινωνιών έξυπνων ηλεκτρικών δικτύων (SmartGrid). Έχει πλέον των 10 δημοσιεύσεων σε διεθνή περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων με κρίση.
Από το 2011 εργάζεται ως ηλεκτρολόγος μηχανικός στον Ανεξάρτητο Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας. Το δεύτερο εξάμηνο του 2010, ήταν τεχνικός υπεύθυνος σε ερευνητικό πρόγραμμα με αντικείμενο τη συγκριτική αξιολόγηση όλων των εμπορικων δικτύων κινητής τηλεφωνίας στην ελληνική επικράτεια με το Εργαστήριο Κινητών Ραδιοεπικοινωνιών ΕΜΠ. Από το 2008 έως το 2010, δίδαξε ως Εργαστηριακός Συνεργάτης στο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (Τ.Ε.Ι.) Ιονίων Νήσων, Παράρτημα Λευκάδας, μαθήματα προπτυχιακού κύκλου σπουδών, όπως δίκτυα υπολογιστών, τηλεπικοινωνίες και βάσεις δεδομένων. Από το 2005 έως το 2008, απασχολήθηκε ως μηχανικός τηλεπικοινωνιών (εξωτ. συνεργάτης) στο τμήμα βελτιστοποίησης δικτύου πρόσβασης της COSMOTEΚινητές Τηλεπικοινωνίες ΑΕ. Από το 2003 έως το 2005, υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία στο Όπλο των Διαβιβάσεων καθώς και στο Σώμα Έρευνας Πληροφορικής του Ελληνικού Στρατού ως έφεδρος αξιωματικός. Είναι μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου της Ελλάδαςαπό το 2003και του ΙΕΕΕ (COMSOCκαι PES). Μιλάει
αγγλικά, γερμανικά και ισπανικά.